Ga naar de inhoud

Pro-forma bezwaar herinrichting van het terrein van Levvel

De stichting Vrienden van Duivendrecht en de stichting Oud-Duivendrecht hebben op 25 augustus 2024 een pro forma bezwaar ingediend tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ouder-Amstel, het kappen en herplanten van 21 bomen op het terrein van het perceel Rijksstraatweg 145, in gebruik bij Levvel, specialisten voor jeugd en gezin.

Hoewel het aantal te kappen bomen, nu 21, minder is dan in het oorspronkelijke voorstel, is een zorgvuldige beoordeling van het besluit gewenst. Daarbij is de planning van dit besluit midden in de zomervakantie erg ongelukkig. De periode om bezwaar in te dienen met een opschortende werking, is gesteld op 4 weken na publicatie, 29 juli.

Geen van de ideële organisaties van Duivendrecht of bewoners zijn betrokken bij de besluitvorming. Het gebied van de Rijksstraatweg wordt beschermd door een bijzonder ‘welstandsregime’ dat dus ook van toepassing is op de beeldbepalende bomen van Rijksstraatweg 145.

Al met al reden genoeg om extra tijd te vragen voor een zorgvuldige onderbouwing van het bezwaar tegen dit besluit. Eerdere betrokkenheid van bewoners en relevante organisaties had dit kunnen voorkomen.

Links: